Choose language: RO / EN
Yahoo Messenger Facebook

Boala si profilaxia ei 28 - 05 - 2014

         Boala este tovarasul oamenilor fara pasiune; oamenii de actiune nu sunt bolnavi , nu au timp sa fie bolnavi. Ai spus “Sunt bolnav !”, deja esti bolnav . Nu mai avem Ciuma, Variola, Tifos, Febra Tifoida, dar avem in schimb boli degenerative, accidente rutiere, nu mai exista doar infarct si depresie, la  acestea

s-au adaugat alcoolismul si tabagismul.

         Traim mai mult, dar cum ? Cu mai multi batrani bolnavi si cu mai multi handicapati; mai multe medicamente, mai multi bolnavi. Intreaba  daca nu sti, dar nu iti intreba vecinul sau prietenul, nu lua intamplator medicamente, nici macar un algocalmin.Medicamentele ucid in aceeasi masura in care iti fac bine .

         Automedicamentatia iti da  cu o mana si iti ia cu cealalta. Altfel spus, iti ia durerea pentru moment  si iti rezerva cine stie ce boala mai tarziu in viata.

        Studiile au aratat influentele reciproce  pe care le dezvolta un medicament asupra altui medicament, cu riscul aparitiei unui al treilea, cu actiune imprevizibila asupra organismului.

        Schimburile de actiune survenite ca urmare a  contactului dintre medicamente si diferite alimente sau bauturi pot amplifica, incetini sau anula procesul de metabolizare a medicamentelor.

        Tratamentul trebuie sa se adresesze nu doar bolii, ci si bolnavului, deoarece asa cum nu se aseamana om  cu om, asa nici o boala nu se aseamana cu alta, desi  poarta acelasi nume.

        Fiecare indivit este unic, este un intreg; prin urmare si boala este individuala.

        Este cunoscut faptul ca uneori  laxativele nu isi exercita efectele cunoscute,ci dimpotriva, constipa , sedativele in loc sa atenueze durerea, o accentueaza, iar antisepticele intretin infectia, efectele medicamentelor variind de  la un individ la altul in functie de caracteristicile proprii organismului in cauza. Daca vom administra tratamentul pe care l-a folosit vecinul si l-a ajutat, intr-o afectiune similara pentru noi poate fi ineficient.Odata stabilit  diagnosticul,doctorul va fi singurul in masura sa hotarasca  plasarea  bolnavului intr-un cadru psihologic, familial  si social optimal, astfel incat efectul sa fie cel asteptat.

        Medicamentul nu este doar al farmacistului, este al nostru, al tuturor, indiferent de profesie, cu conditia sa nu il folosim ca pe prosopul de maini sau lenjerie, trebuie sa il folosim exclusiv la indicatia medicului, fara a uita sa intrebam asupra efectelor acestuia.

        NU UITATI, SUNT BOLI CARE NECESITA O TERAPEUTICA  SI  SUNT  BOLI CARE  NECESITA  DOAR  UN  SFAT MEDICAL!

         Spuneti  NU  automedicamentatiei ca sa fiti sanatosi!


Inapoi la listare

Secret Herbs in presa

Noi in presa

Secret Herbs la TV

Noi la TV

contacteaza-ne acum

Contact
+ Click pentru produse